DE DIRIGENT
Julius Stenzel afgestudeeerd aan het Pomona College in Los Angeles, waar hij harmonie, kamermuziek en koor-en orkest directie deed.

Hij heef ook een graad in literatuur, geschiedenis en filosofie. Hij studeerde cello in de Verenigde Staten met als docenten Paul Cartwright,  Donald Homuth en Margot Jean. Zang deed hij bij Lilian Loran.

Tussen 1968 en 1978 was hij lid van een trio en een vocaal kwartet, gefocust op muziek uit de periode van de Renaissance en het Barok repertoir. Van 1972 tot 1977 richtte hij zich op opera van dezelfde tijd met de Port Costa Players. Van 1977 to 1991 was hij cellist bij het Symfonie Orkest van de Radio en Televisie, (RTBF). Sinds 1981 speelt hij de continuo cello met het vocaal en instrumentaal ensemble
De Kapel van de Miniemen, welke elke maand een kantate van J.S. Bach uitvoert en tussen 1987 en 1992 met het vocaal en instrumentaal ensemble L'Offrande Musicale, welke op originele instrumenten speelt.

Julius Stenzel doceert  prive cello, barokmuziek en kamermuziek aan de Europese school in Brussel en geeft zomercursussen. Julius is de artistiek directeur van de Kapel van de Miniemen.
Hij is de muzikaal directeur en dirigent van de Brussels Madrigal Singers sinds 1992.